keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Hätä!

Kiitos tämän kaverin ja ehkä vähän oman huolimattomuudenkin takia, oli viime viikolla lähellä ettei yksi jos toinenkin saanut sydänkohtausta.

Ostin ehkä pari kuukautta sitten samanlaisen hiiren kuin kuvassa. Ajattelin että Muusa, joka leikkii pääsääntöisesti vain Vinkun kanssa eikä ole kiinnostunut muista leluista kuin Joonan pienistä tarranauha rullista, saattaisi innostua siitä. Onni kävi ja illalla nähtiin ehdottomasti villeintä Muusa menoa !! 2cm kokoinen hiiri tietysti hukkui heti 24h sisään ja leikit jäi kesken :/

Viime viikolla kävin kuitenkin ostamassa 5kpl uusia samanlaisia hiiriä ja meno jatkui !

11 aikaan illalla oli hiirestä kadonnut häntä ja hetken päästä Muusa alko pitää aivan hirveää tukehtumis ääntä joka kuulosti samalta kuin vinkulelut helvetistä ! Kaikki amerikkalaiset suusta suuhun elvytys ja oksettamis "opit" unohtu heti ja pystyttiin vaan olemaan kauhusta jäykkinä. Onneksi kohtaus meni ohi semi nopeasti ja Muusa hengitti normaalisti, kunnes vinkuminen alko uudestaan ja tajuttiin että Muusa koittaa oksentaa eikä ehkä tukehdukkaan.. Soitin kuitenkin 020202 ja pyysin Jämsän alueen päivystävää eläinlääkäriä mutta ei löytynyt muuta kuin kaupungin sivuilla oleva paska pdf joka ei aukene, pyysinkin sitten edes jotai päivystävää lääkärin numeroa tai jotain ja sain viestinä helsingin yliopistollisen eläinlääkäri päivystys (?) numeron, jossa onneksi vastattiin heti ja neuvottiin kokeilemaan onnistuuko Muusan juomaan (tässä vaiheessa vinkuminen oli jo loppunut ja tilanne melko rauhallinen) tai syömään ja jos tilanne ei helpotu niin soittaa vielä sitten sille päivystävälle lääkärille josko olis tarvetta oksennuttaa Muusa. Pääteltiin myös että hiiren häntä on niin pieni että luultavasti tulee luonnollisesti ulos jos ei ole jäänyt ruoka/henkitorveen jumiin.

Puhelun jälkeen testattiin syökö tai juoko Muusa, molemmat sujui ja Muusa käyttäytyi ihan normaalisti. Loppujen lopuksi lääkäriä ei hälytetty, osittain siksi ettei mistään löydy alueen eläinlääkärin numeroa ja Muusa on käyttäytynyt kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Loppujen lopuksi kaikki hyvin, onneksi ensiviikolla asutaan jo jkl, jossa vissiin toimii paremmin päivystävä eläinlääkäri palvelu. Tajuttiin jopa että laitetaan se numero johonkin näkösälle varuilta..

p.s. Jännitys laukesi muuten lopulta nauruun kun tilanne oli ohi ja Vinkku, meidän arkajalka uskalsi tulla piilosta pois, ensin liikkuen kuin hidastettuna, yksi jalka kerrallaan ja nuuhkien koko olohuoneen ja ihmiset kasvoilla ilme "kuka olen? keitä te olette? mikä tämä paikka on?" ja näky oli niin teatraalisen hulvaton ettei pokka pitänyt ! Lopulta Vinkku heittäytyi mamman eteen pyytämään rapsutuksia ja kaikki oli taas hyvin <3

p.p.s. loput hiiret menettävät häntänsä ennen kuin joutuvat kissojen kynsiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti